ANAMARIJA SALOPEK, ZAMJENICA MALE GRADONAČELNICE GRADA DUGE RESE SUDJELOVALA NA ZAJEDNIČKOJ SJEDNICI DJECE I ZASTUPNIKA

stu 20, 2019

Povodom 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta dana 20.11.2019.  se u Saboru na zajedničkoj sjednici djece i saborskih zastupnika govorilo o ostvarivanju dječjih prava u Hrvatskoj a kojoj je prisustvovala i zamjenica male gradonačelnice Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese, Anamarija Salopek.

Još neke od tema sjednice na kojoj su sudjelovala djeca iz cijela Hrvatske bile su standardizacija školskog sustava u Hrvatskoj, siromaštvo, sigurnost djece u prometu, participacija djece, digitalno okruženje i opasnosti koje nosi, te udomiteljstvo.

Sjednicu su zajednički organizirali Savez društava Naša djeca Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

U glazbenom dijelu nastupile su gluhe violinistice iz projekta Violinmusic4all.

 

Moglo bi vas zanimati

76. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA DUGE RESE

76. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA DUGE RESE

Gradonačelnik Tomislav Boljar sa suradnicima i predstavnicima Udruge antifašističkih boraca i antifašista Duga Resa položio je vijenac i zapalio svijeće na spomeniku NOB-a u Parku dr. Franje Tuđmana u povodu 76. obljetnice oslobođenja Duge Rese....