ANAMARIJA SALOPEK, ZAMJENICA MALE GRADONAČELNICE GRADA DUGE RESE SUDJELOVALA NA ZAJEDNIČKOJ SJEDNICI DJECE I ZASTUPNIKA

stu 20, 2019

Povodom 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta dana 20.11.2019.  se u Saboru na zajedničkoj sjednici djece i saborskih zastupnika govorilo o ostvarivanju dječjih prava u Hrvatskoj a kojoj je prisustvovala i zamjenica male gradonačelnice Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese, Anamarija Salopek.

Još neke od tema sjednice na kojoj su sudjelovala djeca iz cijela Hrvatske bile su standardizacija školskog sustava u Hrvatskoj, siromaštvo, sigurnost djece u prometu, participacija djece, digitalno okruženje i opasnosti koje nosi, te udomiteljstvo.

Sjednicu su zajednički organizirali Savez društava Naša djeca Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

U glazbenom dijelu nastupile su gluhe violinistice iz projekta Violinmusic4all.

 

Moglo bi vas zanimati

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

Danas je u kabinetu gradonačelnika potpisan Ugovor o modernizaciji sustava javne rasvjete Grada Duge Rese „težak“ gotovo 5 milijuna kn i to s izvoditeljem radova tvrtkom Omega Software d.o.o. iz Zagreba, hrvatskim proizvođačem LED rasvjete. Modernizacijom sustava...