Modernizacija sustava javne rasvjete na području Grada Duge Rese

lajsna

Grad Duga Resa proveo je projekt Modernizacije sustava javne rasvjete na području Grada Duge Rese.

EU sufinanciranje projekta se izvršava kroz kredit HBOR-a (ESIF krediti za javnu rasvjetu).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.998.894,13 kn.

Razdoblje provedbe projekta: srpanj 2021. – travanj 2022.

Projekt uključuje zamjenu 1860 postojećih rasvjetnih tijela na području Grada Duge Rese.

Izvoditelj radova je tvrtka Omega Software d.o.o. iz Zagreba, hrvatski proizvođač LED rasvjete.

Modernizacijom sustava javne rasvjete u Dugoj Resi ostvariti će se značajne uštede, prvenstveno u potrošnji električne energije, ali i u troškovima održavanja jer tvrtka Omega Software d.o.o. daje 10-ogodišnje jamstvo na radove i rasvjetu. Sustav LED rasvjete radi putem mobilne aplikacije za evidentiranje i katalogiziranje rasvjetnih tijela.

Specifičnim Eco Luna sustavom omogućene su dodatne uštede ali i zaštita okoliša od svjetlosnog onečišćenja zbog smanjenja intenziteta svjetla tijekom noći do 50% čime su zadovoljene sve zakonske norme.

Ovako postavljena rasvjeta pruža perspektivu za daljnju nadogradnju Grada Duge Rese kao lokalne sredine u smjeru naprednog upravljanja gradom (Smart City) kao i u smjeru održivog ekonomskog i ekološki osvještenog razvoja lokalne sredine.

Cijeli ovaj projekt značaj za Grad Dugu Resu popraćen je europskim financijskim sredstvima uz više nego povoljne uvjete financiranja posredstvom domaće financijske institucije, HBOR-a, koji je na raspolaganje ovaj model financiranja dao onim jedinicima lokalne samouprave koje su prepoznale ovakvu vrstu projekta za sveopću dobrobit svoje zajednice.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

 

lajsna dolje