MLADI IZ PET ZEMALJA U DUGOJ RESI UČILI O RAZVOJU TURISTIČKE INFRASTRUKTURE

ruj 20, 2021

U Dugoj Resi su se u petak, 17. rujna, okupili predstavnici Armenije, Ukrajine, Gruzije, Češke i Hrvatske kako bi sudjelovali na projektu koji provodi LAG Vallis Colapis a bavi se povećanjem uloge mladih u razvoju turističke infrastrukture.

“Cities of Youth: povećanje uloge mladih u razvoju turističke infrastrukture” dvogodišnji je međunarodni projekt (Erasmus+ KA2) koji se provodi od prosinca 2019. do ožujka 2022. godine. Nositelj projekta je “Youth Initiative Centre” (YIC) NGO iz Armenije, a partneri su: Youth Association DRONI iz Gruzije, Center for Euroinitiatives iz Ukrajine, The Globe iz Češke te LAG Vallis Colapis.

Cilj samog projekta je osnažiti uključenost i ulogu mladih s namjerom povećanja kapaciteta njihovih zajednica kako bi kroz aktivan angažman sudjelovali u razvoju turističke infrastrukture.

Drugog dana ovog Studijskog posjeta sudionici su posjetili Dugu Resu gdje su im predstavnici Grada Duge Rese, Pučkog otvorenog učilišta, Turističke iSportske zajednice te Javne ustanove za poticanje lokalnog razvoja InovaDR predstavili svoje institucije kao i rad i sudjelovanje mladih u istima.

 

 

Moglo bi vas zanimati

PROGRAM RASPOLAGANJA DRŽAVNIM POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM

PROGRAM RASPOLAGANJA DRŽAVNIM POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM

Javni poziv za iskazivanje interesa za zakup i kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Duge Rese možete preuzeti ovdje.  Program raspolaganja te obrasce za iskazivanje interesa za zakup /kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na...

ODRŽANA NACIONALNA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH

ODRŽANA NACIONALNA KONFERENCIJA SAVJETA MLADIH

Predstavnici Grada Duge Rese i Savjeta mladih prisustvovali su nacionalnoj konferenciji savjeta mladih koja je za cilj imala uspostavljanje komunikacije između mladih i gradske uprave odnosno koja je uloga komunikacije u procesima uključivanja mladih u lokalne...