POZIV NA JAVNU RASPRAVU O NACRTU PRIJEDLOGA STRATEGIJE POLJOPRIVREDE DO 2030. GODINE

ožu 25, 2021

Ministarstvo poljoprivrede je u javnu raspravu uputilo nacrt prijedloga Strategije poljoprivrede do 2030. Javna rasprava traje do 23. travnja.

Osnovni je cilj Strategije poljoprivrede za razdoblje do 2030. učinkovitije korištenje javnih sredstava kroz bolje usmjeravanje poljoprivrednih potpora i sredstava za ruralni razvoj kroz četiri strateška cilja: 1. povećanje produktivnosti i otpornosti poljoprivredne proizvodnje na klimatske promjene, 2. jačanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, 3. obnova ruralnog gospodarstva i unaprjeđenje uvjeta života u ruralnim područjima te horizontalni cilj, 4. poticanje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Strategija uzima u obzir strateške smjernice iz Nacionalne razvojne strategije i predstavlja okvir za intervencije u sektoru u okviru Zajedničke poljoprivredne politike, a sve aktivnosti planirane tim dokumentom u skladu su s novim smjerovima Europske unije u okviru Zelenog plana, Strategije “Od polja do stola” i Strategije bioraznolikosti.

Aktivnosti će se realizirati putem ciljanih mjera financiranih iz državnog proračuna ili sredstava proračuna EU u skladu s budućim Strateškim planom za Zajedničku poljoprivrednu politiku. 

Ministarstvo je također u javnu raspravu uputilo i Stratešku studiju utjecaja na okoliš Strategije poljoprivrede za razdoblje od 2020. do 2030. koja traje do 23. travnja.

Više informacija možete pronaći na slijedećem linku https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=16231.

Moglo bi vas zanimati

GRIN FEST 2021.

GRIN FEST 2021.

Amfiteatar Duga Resa  od 18. do 27.lipnja 2021. mjesto je na kojem će biti održan Grin fest 2021. I ove godine mnoštvo je događanja za sve generacije Dugorešana i njihovih gostiju. Na sljedećim poveznicima možete se prijaviti i za sudjelovanje na Grin run i Grin trail...

Popis stanovništva 2021.

Popis stanovništva 2021.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.možete preuzeti ovdje.