Realizacija Programa POS-a u Gradu Dugoj Resi

sij 20, 2023

Krajem prošle godine Grad Duga Resa proveo je anketu o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenog pitanja putem Programa društveno poticane stanogradnje /POS-a/.

Program POS-a provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama /APN/ sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji /NN broj 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15, 57/18, 66/19, 59/20 i 58/21/ tako da više informacija o provedbi POS-a možete vidjeti na službenim web stranicama APN-a www.apn.hr

S obzirom na zadovoljavajući interes iskazan u anketi , predstavnici Grada i APN-a održali su zajednički sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti na realizaciji Programa POS-a.

To konkretno znači da će Gradsko vijeće Grada u tijeku mjeseca veljače donijeti Odluku o uključenju u Program POS-a, Odluku o financiranju Povjerenstva za provedbu natječaja za Listu kandidata kao i Odluku o uvjetima , mjerilima i kriterijima za kupnju stana iz Programa POS-a.

Nakon toga ćemo objaviti je i provesti Javni natječaj za formiranje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a, te nakon toga utvrditi Listu reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a.Nadamo se da će odaziv na Javni natječaj biti odgovarajući anketi kako bi se moglo realizirati Program.

Sukladno najnovijem podatku o ekonomskoj cijeni građenja najviša cijena po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a iznose 1.489,50 € /m2 NKP stana.

Nakon objave Javnog poziva za formiranje liste reda prvenstva predstavnici APN-a i Grada javno će prezentirati Program u Gradskoj vijećnici.

Grad ima osigurano zemljište u naselju Jugozapad /u nastavku postojeće zgrade koja je izgrađena u Programu POS-a/.

Sve dodatne ifnoramcije i pojašnjenja možete dobiti na e mail: kristina.luketic@dugaresa.hr ili na telefon 819-012, 819-027.

Moglo bi vas zanimati

22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA DUGE RESE

22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA DUGE RESE

22. sjednica Gradskog vijeća Grada Duge Rese održati će se u četvrtak, 14.12.2023. s početkom u 9,00 h u gradskoj vijećnici. Dnevni red sjednice preuzmite ovdje u pdf formatu te u wordu ovdje.

DELEGACIJA OPĆINE VELIKA KLADUŠA U POSJETU GRADU DUGOJ RESI

DELEGACIJA OPĆINE VELIKA KLADUŠA U POSJETU GRADU DUGOJ RESI

Dana 30.11.2023. delegacija Općine Velika Kladuša posjetila je Grad Dugu Resu. Povod za posjet delegacije Općine Velika Kladuša bio je nastavak razgovora o prekograničnoj suradnji dviju jedinica lokalne samouprave kao i razmjena iskustava u području gospodarstva i...