IZABRANA PRVA DJEČJA GRADONAČELNICA!

pro 20, 2018

Danas je održana konstituirajuća sjednica prvog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese koje broji 8 malih vijećnika i to 4 učenika iz osnovne škole “Vladimir Nazor” i 4 učenika iz osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”. Po konstituiranju mali vijećnici su između sebe izabrali i prvog dječjeg gradonačelnika i njegovog zamjenika.

Izbori za dječjeg gradonačelnika odvijali su se u dva kruga: u prvom krugu jednaki broj glasova su dobili vijećnici Antonio Bišćan i Anamarija Bišćan zbog čega je glasanje nastavljeno i u drugom krugu između ova dva kandidata te je u drugom krugu najveći broj glasova dobila Anamarija Bišćan te je izabrana za prvu dječju gradonačelnicu.

Također, djeca su odlučila da gradonačelnica treba imati i zamjenika i to iz reda vijećnika druge škole te su odlučila da to bude učenica koja je kao vijećnica dobila od svih učenika najveći broj glasova odnosno izabrana je Anamarija Salopek.

Gradonačelnik je čestitao izabranim vijećnicima i gradonačelnici i njenoj zamjenici te najavio u sljedećoj godini donošenje zajedničkog programa rada i aktivnosti a prva zajednička aktivnost “velikog” gradonačelnika i “male” gradonačelnice biti će paljenje posljednje adventske svijeće u subotu, 22.12.2018. u 18,00 sati u amfiteatru.

Još jednom čestitamo novim vijećnicima prvog saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese!

Moglo bi vas zanimati

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

Danas je u kabinetu gradonačelnika potpisan Ugovor o modernizaciji sustava javne rasvjete Grada Duge Rese „težak“ gotovo 5 milijuna kn i to s izvoditeljem radova tvrtkom Omega Software d.o.o. iz Zagreba, hrvatskim proizvođačem LED rasvjete. Modernizacijom sustava...