KONSTITUIRAN JE II. SAZIV DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA I IZABRANA NOVA MALA GRADONAČELNICA

svi 14, 2021

U prostoru Demokratskog rasadnika održana je konstituirajuća sjednica II. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese i izabrana je nova mala gradonačelnica, Valentina Peraković, učenica 7. razreda OŠ V. Nazor.

Kao i u prvom sazivu mandat malih vijećnika i gradonačelnika traje dvije godine.

Svojim konstituiranjem svaki član Dječjeg gradskog vijeća osobno se predstavio i izrazio svoje želje za boljitak svoga grada. Svim „malim“ vijećnicima zajedničko je da se radi o „malim“ pametnim ljudima koji svi zajedno žele više sportskih igrališta, čišću Mrežnicu i njenu obalu, pametne klupe te više slobodnih izvannastavnih aktivnosti koje bi uključivale razne radionice za djecu i mlade.

Mnogo onoga što djeca žele već je i realizirano time da će se upravo te i mnogobrojne druge aktivnosti i projekti nastaviti upravo u suradnji s Dječjim vijećem, Savjetom mladih, DND Jozefina i Udrugom za mlade „Agora“ i Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Unatoč epidemiji koronavirusa i zbog toga ograničenog druženja, sastanaka i edukacija te online nastave, možemo reći da je prvi saziv Dječjeg gradskog vijeća bio i više nego uspješan.

Male gradonačelnice prvog saziva prisustvovale su na društveno korisnim i važnim događajima našeg grada pa su tako sudjelovale u obilježavanju Adventa na Mrežnici, svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Duge Rese, na plenarnoj sjednici Hrvatskog Sabora kao i u Skupštini Grada Zagreba povodom obilježavanja godišnjice Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Također po prijedlogu Dječjeg gradskog vijeća Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske nagradio je dvoje zamjenika gradonačelnika srebrnom poveljom za Naj akciju u 2019. pod nazivom „Mala djela velikih za male“.

Provedeni su i brojni prijedlozi malih vijećnika za boljitak njihovog grada pa su tako uređena dječja igrališta, poboljšana informatizacija školstva, te se radi na edukaciji djece o učinkovitom i razvrstavanju otpada.

Sigurni smo da će i ovaj saziv „malog“ Gradskog vijeća prestankom epidemije raditi podjednako učinkovito kao i da će se otvoriti mogućnosti međusobnih druženja i susreta s ostalim Dječjim gradskim vijećima drugih gradova kao i za mnogobrojne edukativne i zabavne radionice za djecu i mlade.

Iskrene čestitke i podršku u radu maloj gradonačelnici i malim vijećnicima izrazili su gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika s gradskim suradnicima.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati

GRIN FEST 2021.

GRIN FEST 2021.

Amfiteatar Duga Resa  od 18. do 27.lipnja 2021. mjesto je na kojem će biti održan Grin fest 2021. I ove godine mnoštvo je događanja za sve generacije Dugorešana i njihovih gostiju. Na sljedećim poveznicima možete se prijaviti i za sudjelovanje na Grin run i Grin trail...

Popis stanovništva 2021.

Popis stanovništva 2021.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.možete preuzeti ovdje.