Podizanje eko zastave Međunarodnog programa Ekoškole

ožu 23, 2021

Dječji vrtić Duga Resa može se pohvaliti statusom Međunarodne Ekoškole u Republici Hrvatskoj koji je dobio 2020. godine. Mnogo smo ljubavi i truda uložili kako bismo postali eko vrtić, a sve to zahvaljujući našim predanim odgojiteljicama, roditeljima i naravno, djeci, koju nastojimo odgojiti da budu zaštitnici prirode i okoliša.        

U petak, 19. ožujka 2021., baš pred sam početak proljeća, održana je kratka svečanost podizanja eko zelene zastave – prepoznatljivog znaka Ekoškole. Zastava je podignuta na jarbolu u objektu Resica, a svečanosti su prisustvovali svi članovi Eko odbora, dok su glavnu točku imali predškolci skupine „Cookies“ koji su i pomogli ravnateljici Ani Božić u samom činu podizanja zastave.                                                                                  

Iz Udruge Lijepa Naša, nacionalnog koordinatora programa u Republici Hrvatskoj, prisustvovali su projekt menadžer Josip Gregac i Ana Boras. Josip Gregac je pojasnio kako je njihov cilj osvijestiti mlade i djecu o potrebi zaštite okoliša te ih naučiti kako štititi okoliš koji nas okružuje. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Duge Rese, Tomislav Boljar koji je čestitao djeci i vrtiću uz nadu da će oni educirati sve druge i svoje roditelje što to znači biti eko. Raduje ga energetska obnova najstarijeg vrtića u Kasaru pa će i kroz to još više pridonijeti za ovaj status eko vrtića.

Dječji vrtić Duga Resa i dalje će u sve svoje segmente odgojno-obrazovnog rada uključivati glavne smjernice koje predlaže Udruga Lijepa Naša te ćemo se truditi da osvijestimo naše buduće mlade generacije da čuvaju našu prirodu.

 

Moglo bi vas zanimati

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

Danas je u kabinetu gradonačelnika potpisan Ugovor o modernizaciji sustava javne rasvjete Grada Duge Rese „težak“ gotovo 5 milijuna kn i to s izvoditeljem radova tvrtkom Omega Software d.o.o. iz Zagreba, hrvatskim proizvođačem LED rasvjete. Modernizacijom sustava...