POTPISANA POVELJA O PRIJATELJSTVU GRADA DUGE RESE I GRADA LJUBUŠKOG

velj 15, 2021

Danas je u Gradu Ljubuškom uoči svečane sjednice potpisana Povelja o prijateljstvu gradova Duge Rese  i Ljubuškog iz Bosne i Hercegovine.

Prijateljstvo između ova dva grada traje već 17 godina, počevši od suradnje KUD-ova te zajedno s folklorašima započele su i međusobne posjete predstavnika Gradova.

Od danas je prijateljstvo i “službeno“  s ciljem nastavka dosadašnje suradnje i naglaskom na razvoj turizma i gospodarstva između dva Grada.

Povelju su potpisali Tomislav Boljar, gradonačelnik Grada Duge Rese i Vedran Markotić, gradonačelnik Grada Ljubuškog.

Gradska vijeća Grada Ljubuškog i Grada Duge Rese su sredinom prošle godine donijela odluke o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova no zbog epidemije COVID-19 nije se moglo pristupiti svečanom potpisivanju Povelje o prijateljstvu te je uslijed popuštanja epidemioloških mjera ista potpisana danas u Ljubuškom.

 

Moglo bi vas zanimati

GRIN FEST 2021.

GRIN FEST 2021.

Amfiteatar Duga Resa  od 18. do 27.lipnja 2021. mjesto je na kojem će biti održan Grin fest 2021. I ove godine mnoštvo je događanja za sve generacije Dugorešana i njihovih gostiju. Na sljedećim poveznicima možete se prijaviti i za sudjelovanje na Grin run i Grin trail...

Popis stanovništva 2021.

Popis stanovništva 2021.

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.možete preuzeti ovdje.