POTICANJE UPOTREBE STAJNJAKA (GNOJIVA) U POLJOPRIVREDI

srp 15, 2021

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači na području Grada Duge Rese koji su podnijeli zahtjev za poticaje Agenciji za plaćanje do 02. srpnja 2021. godine  da mogu dopuniti  zahtjev do 19. srpnja 2021. godine, a ostali korisnici mogu podnijeti zahtjev do 27. srpnja 2021. godine uz umanjenje iznosa poticaja zbog kašnjenja zahtjeva. Zahtjevi se odnose na korištenje mjere 10  Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, koja obuhvaća mjeru 10.1. Plaćanje obveza povezanih s poljoprivredom, okolišem i klimatskim promjenama i  mjeru 10.1.17. Poticanje upotrebe stajskog gnoja na oraničnim površinama (PUS).

Cilj:

Operacija Poticanje unosa stajskog gnoja na oraničnim površinama ima za cilj potaknuti poljoprivredne proizvođače da se korištenjem stajskog gnoja  umanji/zaustavi degradacija tla uslijed smanjenja sadržaja organske tvari u tlu.

Korisnici  mjere  su poljoprivredna gospodarstva koja u ARKOD sustavu imaju poljoprivredno zemljište koje se koristi kao oranica.

Korisnici mjere  podnose Agenciji za plaćanje  jedinstveni zahtjev  na kojemu traže ulazak u sustav potpore za PUS  na listu A i prijavljuju površine  na listu B, a u skladu s propisanim rokovima  podnošenja jedinstvenog zahtjeva.

Više o  navedenom možete pogledati  ovdje.

Moglo bi vas zanimati

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

POTPISAN UGOVOR ZA MODERNIZACIJU JAVNE RASVJETE DUGE RESE

Danas je u kabinetu gradonačelnika potpisan Ugovor o modernizaciji sustava javne rasvjete Grada Duge Rese „težak“ gotovo 5 milijuna kn i to s izvoditeljem radova tvrtkom Omega Software d.o.o. iz Zagreba, hrvatskim proizvođačem LED rasvjete. Modernizacijom sustava...